Ingen skisprint uten frivillig innsats

Det er mange frivillige som må til for å få et arrangement som Skisprinten til å gå knirkefritt. Vi tok en runde rundt på området for å snakke med noen av ildsjelene som jobber i kulissene.

Trivselsvakt
Anders arbeider som frivillig trivselsvakt her på skisprinten. Hans jobb i dag er å passe på at ingen går i løypa og selvfølgelig, at alle har det toppers og koser seg, for i dag er en skikkelig folkefest!

trivselsvakt

Heiagjengen fra Konnerud
Utenfor Frelsesarmeens hus har en entusiastisk gjeng samlet seg. Det er heiagjengen til Konnerud IL, deriblant gladjentene Nora Småge Hilsem og Maren Sofie Steen. -Det er veldig gøy å være her. Maren skyter inn: -Det er litt hektisk også da. De gleder seg naturligvis veldig til å se på sprinten, og til å heie på representantene fra klubben.

konnerud_heiagjeng

Politikonstabelen
Politikonstabel Arne Koppergård har akkurat ankommet Bragernes Torg. Han er optimistisk om at det kommer til å bli et flott arrangement, med fint vær og minimalt med problemer. Politiets oppgave er å tilrettelegge for at publikum skal ha det bra, og ivareta sikkerheten. – Jeg har vært her i alle år, enten privat eller på jobb, og det er like bra hvert år.
poiti

Flaggselgeren
Trond Andersen  beveger seg opp og ned løypa for å selge norske flagg til publikum. Selv om omsetningen har gått tregt til nå, har han stor tro på at salget vil ta seg opp når finalerundene starter. -Dagen har jo akkurat startet, og det er jo i hvert fall fint vær.
falggmann

 Solbærdamen
Positive Lisbet Hardi Horgen jobber i Sparebanken 1, og deler ut solbærtoddi til kalde forbipasserende. Hun gleder både store og små med en liten kopp varme. -Folk blir både glad og fornøyde når de får litt varm drikke i kroppen på en litt kjølig dag som denne.

Alle disse og flere frivillige er med på å bygge opp skisprinten,  uten dem ville ikke skisprinten vært en like stor folkefest som det den er i dag. Tusen takk til dere alle!
solbærdamen

 

tekst: Sanna Melanie Weggersen

foto: Anette Johansen