FIS WorldCup Drammen

FIS World Cup Drammen er et samarbeidsprosjekt mellom Konnerud IL som teknisk arrangør, Drammen kommune og Byen Vår Drammen AS.
Arrangementet ble avholdt for første gang i 2003.
 

Konnerud Idrettslag
- litt historikk om arrangørklubben og World Cup-eventyret

Konnerud Idrettslag ble stiftet i 1927, og hadde 27 registrerte medlemmer ved oppstarten. Skigruppa var lagets første gruppe, og ble etablert allerede uken etter stiftelsesdagen 6. mars. Bare to uker senere arrangerte man sitt første hopprenn. Etter hvert ble det langrenn som ble den største skisporten, og klubben har fostret mange gode løpere.

Konneruds beliggenhet skapte gode snøforhold, og klubben har gjennom alle år vært en dreven og populær skiarrangør med årlige langrenn og stafetter. Klubben har arrangert flere landsrenn for yngre og ikke minst to Norgesmesterskap på ski (1978 og 1989). Onsdagsrennene som går hver onsdag hele vinteren er en institusjon som i år går inn i sin 44 sesong, hvor småkrabater fra 3-4 år og oppover er å finne med ski på beina.

Konnerud IL er en bydelsklubb, og et typisk allidrettslag. Klubben har greid det mesterstykke og samle de fleste idretter under den samme paraplyen. I dag har Konnerud IL syv sportslige grupper: fotball, håndball, ski, bandy, orientering, sykkel, volleyball og en senioravdeling. I tillegg har laget de siste årene drevet IFO (Idrettsfritidsordning) som er svært populær med rundt 100 barn i skolepliktig alder.

I dag er Konnerud IL overlegent Buskeruds største klubb med over 2700 medlemmer, og klubben er over dobbelt så stor som neste allidrettslag i Drammen kommune.

World Cup-eventyret

Det hele startet i 2003 da FIS på kort varsel ble i beit for arrangør av Sprint World Cup og noen ”gale personer” i Drammen og på Konnerud lekte med tanken om at Drammen sentrum kunne være arena for et slikt arrangement. Konnerud IL hadde erfaring i massevis når det gjaldt skiarrangementer. Byen Vår Drammen hadde kompetanse på reklame/sponsing og nær kontakt med byens næringsliv og ikke minst så Drammen Kommune at her hadde man en supersak som virkelig ville sette byen på europakartet i strategien med å fjerne seg fra ”Harrystemplet”.

Konnerud IL fikk tilslaget som arrangør, og sammen med de nevnte partnere ble det noen hektiske uker før verdens sprintelite kunne møtes i Drammen til et suksessfullt arrangement som gav mersmak både for FIS, løpere, ledere, sponsorer, arrangører og ikke minst publikum som møtte fram i mengder på 30-40000. NRK er også blant de som fullroser arrangementet.
Senere har det gått slag i slag med World Cup-sprinter rundt Bragernes Torg og sågar på Konnerud.

Målsettingen har hele tiden vært ikke å hvile på laurbærene, men stadig å finne forbedringer på ulike deler av arrangementet. Dette synes man å ha lykkes med siden FIS stadig gir oss ny tillit. Noen få personer forbereder arrangementet i flere måneder. Langt flere deltar de siste 6-8 ukene og et stort antall bidrar i selve World Cup-uka.

Med unntak av 2009 hvor det ikke var noe renn er det i 2014 tiende gangen sprinten går i Drammen. Ni ganger har den vært avholt i sentrum og i 2011 på Konnerud skistadion. Arrangementet feirer derfor tiårsjubileum som Bysprint denne vinteren. For slik det nå ser ut nå vil det bli skisprint i Drammen minst fire år fremover!

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

FIS Cross-Country World Cup presented by Viessmann

Topp

Webpublisering og webdesign med Siteman CMS