Drammen mister skisprinten

27.05.2008

Det sier leder av organisasjonskomiteen, Geirr Kihle, markedsansvarlig Per Øyvind Mørk og pressesjef Finn Egil Holm. De beklager samtidig på vegne av de tre arrangørene Konnerud IL, Byen Vår Drammen A/S og Drammen kommune at det tydeligvis ikke var godt nok for sentrale beslutningsdeltakere at Drammen hele tiden ”har levert varene”. Det var FIS, som på møte i Cape Town i dag, besluttet å droppe Drammen som skisprintarrangør neste år.

-Helt utrolig

– Vi synes egentlig dette er helt utrolig. Årets sprint i Drammen var jo både markedsmessig, rennteknisk og PR – messig det beste arrangementet vi har levert. Ja, ”verdens beste skisprint” er ord som har blitt benyttet både av sentrale personer i FIS – systemet, i vårt eget skiforbund samt ikke minst fra en del sentrale utøvere. Men, det er ikke til å legge skjul på at vi samtidig over noe tid nå har undret oss over skipresident Sverre Seebergs noe manglende engasjement for Drammen i prosessen frem til dagens avgjørelse.

– Hva dette egentlig skyldes er ikke godt for oss å si, men jeg legger ikke skjul på at jeg er skuffet over Norges Skiforbund i denne sammenheng, sier Geirr Kihle.

Usikker fremtid

Hva som faktisk vil skje med skisprinten i Drammen i de kommende årene er nå helt uvisst. Dette skyldes blant annet at det i 2010 er prøve VM og at det i 2011 som kjent er ski-VM i Oslo.

– Uansett er det selvsagt ikke slik at verken dugnadsånd eller sponsorer er brytere som bare kan slås ”av og på etter ønske og dagsform fra Norges Skiforbund eller andre”, avslutter Kihle, Mørk og Holm skuffet.

Årets ski- og folkefest på torget 05.mars kan dermed ha vært den siste av sitt slag her i byen.