Drammen i fire nye år

08.10.2012

– For oss var det ekstra gledelig å ta turen til FIS sitt høstmøte i Zürich sist helg. Vi har vært litt urolige på grunn av at FIS skal evaluere bysprintkonseptet, men vi ligger inne hvert år i den nye fireårsplanen, forteller en fornøyd leder av organisasjonskomtieen i Drammen, Arne Madsen.

Drammensprinten arrangeres til vinteren rett i etterkant av VM i Val di Fiemme, med renndato 13. mars.
– Selv om mye fortsatt er på planleggingsstadiet er signalene vi har fått fra FIS at Drammen i sesongen 2013/2014 skal arrangeres onsdag 6. mars. Sesongen etter er det snakk om verdenscupfinale i sprint i Drammen onsdag 13. mars, for sesongen 2015/2016 er den foreløpige datoen onsdag 10. mars mens vi står på terminlisten onsdag 9. mars 2017, sier Madsen om det foreløpige oppsettet fra FIS.
Til vinteren feirer for øvrig Drammen tiårsjubileum som World Cup-arrangør.
Vinterens sprint blir den niende utgaven i sentrum, mens det foran VM i Holmenkollen var renn på Konnerud. To år før var sprinten flyttet til Trondheim på grunn av ombygging i Holmenkollen.
Arrangementssjef Terje Lund i Norges Skiforbund er glad for at Drammen er på terminlista.
– Det har vært mye diskusjoner om bysprinter de siste årene i FIS, men det ser nå ut til at kvalitetsarrangement som Drammen er kommet for å bli fordi de holder et godt sportslig nivå og samler mange tilskuere, mener Lund.