Klæbo og Falla vant igjen!

12.03.2019

BB7U1569 Skisprint

Foto: Børre E. Helgerud

Klæbo og Falla vant igjen!

De to store forhåndsfavorittene Johannes Høsflot Klæbo og Maiken Caspersen Falla gjorde akkurat som i fjor og tok seieren i Drammen.

Tre norske jenter skulle gjøre opp om seieren mot Stina Nilsson, Natalia Neprjajeva og Jessica Diggins.

Falla gikk offensivt ut og tok styringen fra start, men Stina Nilsson ga seg ikke og ledet over kulen inn på oppløpet, tett fulgt av Maiken, Astrid, Neprjajeva og Anna Svendsen.

Men med to seire i bagasjen fra tidligere visste Maiken hva som skulle til for å avgjøre også i år. Astrid Uhrenholdt Jacobsen fulgte på en meget gledelig 2.plass foran Neprjajeva.

– I dag var det mye å smile for. Kroppen funket, stemningen var enorm og attpåtil var det skikkelig vinter. Da er jeg fornøyd, sa Uhrenholdt Jacobsen til skisprintens nettsider etter målgang.

Utklassing av Klæbo

BB7U1671 SkisprintSnøen lavet ned over Drammen i det herrefinalen skulle starte, men det stoppet ikke Johannes Høsflot Klæbo fra å smelle til allerede i bakken bak Bragernes Kirke. Det gikk ikke mange metere før konkurrentene var distansert. Mye kan skje i et sprintrenn, men Klæbo kunne nesten tatt seg tid til å hilse på publikum nede på torget.

I suveren stil kunne trønderen krysse målstreken som seierherre, akkurat slik han gjorde i fjor. Eirik Bransdal som alltid gjør det bra i Drammen ble nummer to foran franskmannen Richard Jouve.

Sondre Turvoll Fossli fra Hokksund gikk inn til fjerdeplass. Etter målgang var han litt skuffet over at pallplassen glapp, men han gjør likevel sitt beste sprintrenn i Drammen.

– Det var surt at pallplassen glapp, men likevel moro å gå finale på hjemmebane. Det er alltid trøkk i Drammen, sa han etter målgang.

Her restultatene:

Kvinner

Menn