Norges største snøfjell?

26.02.2018

Vinteren på Konnerud har vært en av de beste på mange år. Likevel har snøkanonene gått for fullt. Vi forklarer hvorfor.

Kjell Petter Småge er en av ildsjelene i skigruppa på Konnerud og legger ned utallige timer i anlegget hver eneste vinter. Av mange omtales han bare som Mr. Snø for den innsatsen han legger ned for å sikre tidlig skiføre.

– En del av snøproduksjonen går til skisprinten, men det viktigste er å sikre tidlige løyper. Vi har føre fra november til april, sier Småge.

Mange lurer kanskje på hvorfor snøkanonene settes i gang selv om snøen laver ned slik den har gjort på Konnerud denne vinteren.

– Kunstsnøen drenerer fuktighet og holder mye bedre enn vanlig natursnø, forteller Kjell Petter.

Uten snøkanoner og innsatsen til Kjell Petter og hans medsammensvorne hadde vi faktisk ikke kunnet arrangere skisprint selv om det er over en meter natursnø. Vi hadde heller ikke kunnet nyte ferske skispor fra november. Kunstsnøen som legges ut gjør også at løypene holder seg mye bedre gjennom vinteren.

Vi må heller ikke glemme det flotte skileikanlegget som idrettslaget har fått i stand i samarbeid med Buskerud Skikrets og Buskerud Idrettskrets.

Det er nok ikke usannsynlig at vi kan spenne på oss skiene på Konnerud Skistadion i mai, men før det skal Johannes Høsflot Klæbø, Marit Bjørgen og resten av verdenseliten kjempe om seier i årets skisprint 7. Mars.

Det er takket være Kjell Petter Småge og hans likemenn!

Kjøp billetter til årets skisprint her: