Sprintrenn i 2010 – vil kjempe for fremtiden

28.05.2008

Sammen med markedsansvarlig Per Øyvind Mørk og pressesjef Finn Egil Holm bekrefter dessuten nå leder av organisasjonskomiteen for skisprinten i Drammen, Geirr Kihle, at det i ”noe tid” har vært direkte dialog med representanter fra FIS for å sikre fremtidige sprintrenn i Drammen.  Dette viste seg å være riktig hva gjelder sesongen 2009, men arrangørene ser ut til å ha lykkes med sin alternative strategi i og med at FIS selv direkte nå beslutter å legge et renn direkte til Drammen i 2010 før denne sesongens terminliste for øvrig er fastlagt. Når FIS samtidig har uttalt at man innen oktober i år skal lage 4 – årsplaner for alle renn i verdenscupen i FIS-systemet, og ikke bare for alpint som i dag, vil sprintarrangørene i Drammen kjempe videre for å komme med i denne.

Vil ha forutsigbarhet
– 4 årsplaner vil skape en helt annen forutsigbarhet for oss som arrangører, og vi er selvsagt glad for at FIS nå legger opp til dette. Men, det kan jo nevnes at vi selv har foreslått langsiktighet og forutsigbarhet i vår egen høringsuttalelse i forhold til ”skitingets” behandling av strategiplan til sommeren , men foreløpig ikke fått gehør for dette hos skiforbundet. Derfor var det nødvendig å ha direkte kontakt med FIS-representanter i den prosessen vi nå har vært igjennom, forklarer pressesjef Finn Egil Holm.
Oppgitt over skiforbundet
Både Kihle, Mørk og Holm er imidlertid like forundret og oppgitt over skiforbundets håndtering av skisprinten i Drammen, nå som tidligere:

– På vegne av de tre arrangørene Konnerud IL, Byen Vår Drammen A/S og Drammen kommune og alle øvrige involverte mener vi at hele saken burde ha vært håndtert annerledes fra skiforbundets side, og vi er selvsagt fortsatt like oppgitt over at skisprinten i Drammen ofres neste år.
– Det hadde vi ærlig talt uansett ikke fortjent, avslutter Kihle, Mørk og Holm.